OVER BGMC

Wie zijn wij

BGMC KNALPIJP is een tweetalige LGBT-motoclub welke in 1993 is opgericht en momenteel ongeveer 30 actieve leden telt (lidgeld €35,=/jaar).

Vanaf maart tot en met oktober wordt iedere maand een motorit georganiseerd en deze ritten gaan door op een zondag ergens in België of grensstreken (Zeeland, Nederlands Limburg, Noord-Frankrijk,…).

In september wordt de rit vervangen door een verlengd weekend.

Data kun je terugvinden op de kalender van de site.

Een rit (+-250 km) wordt voorbereid door een clublid en twee weken voor de rit sturen we de leden een mail met details en het inschrijfformulier. (inschrijven op voorhand is verplicht).

Wie deelneemt doet dit op eigen verantwoordelijkheid en voorwaarde om te mogen deelnemen is het rijden met een moto van minimum 500cc.

Aan geïnteresseerden bieden we de mogelijkheid om eerst een kennismakingsrit mee te rijden om te zien of het bevalt vooraleer lid te worden van de club. In december wordt het jaar afgesloten met een kerstdiner.

De club is een VZW en dit betekent dat er jaarlijks een Algemene Vergadering wordt georganiseerd, welke meestal doorgaat in de maand januari. Dit is ook het moment om een nieuwe kalender van ritten voor het komend jaar in elkaar te steken.

De Algemene Vergadering kiest om de 5 jaar een nieuw bestuur.

BGMC KNALPIJP is, naast Çavaria, ook lid van de overkoepelende Europese organisatie, GLME (Gay and Lesbian Motorcyclists of Europe). In dit verband wordt telkens bij toerbeurt door een GLME-club een meerdaags motogebeuren georganiseerd.

Dit heeft 2 maal per jaar plaats, met name met het verlengd weekend van OLHV (van donderdagnamiddag tot  zondagmorgen) en in de laatste week van augustus (van zaterdagnamiddag tot zaterdagochtend erop). De leden komen zowel vanuit Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Portugal en Spanje. 

Zo had BGMC KNALPIJP in 2019 de eer om gastheer  te zijn voor de andere Europese clubs tijdens het weekend van OLHV in Han-sur-Lesse (30 mei-2 juni) waar we met 120 deelnemers een zeer geslaagd treffen hebben gehad.

Interesse om ook lid te worden van een supertoffe en actieve LGBT-motoclub?

Vul dan dit formulier in en we nemen spoedig contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismaking rit.

Tot snel!

nl_BENederlands (België)